הערכת הישגים מהווה חלק מרכזי בתהליך הלמידה והיא משפיעה על אופני ההוראה והלמידה, של התלמיד, המורה והמערכת כולה. באמצעות אופני ההערכה מועברים מסרים למורים וללומדים, על ציפיות המערכת מהם ועל האופן שבו אמור להתנהל הלימוד בכיתה.
ב"לב לדעת" אנו מאמינים שאופני ההערכה חייבים להיגזר ממטרות הלמידה והמקצוע. מאחר שחלק גדול ממטרות בתי הספר הן חינוכיות וערכיות, אנו מפתחים מגוון של כלי הערכה שמטרתם לתת ביטוי לתהליכי למידה הכוללים את כל רבדי הלמידה: הידע, החשיבה, היצירתיות ומודעותו של הלומד וכן ההפנמה הערכית והחינוכית.
ההערכה אליה אנו שואפים היא תהליך ממושך של צבירת ידע בצורה מעמיקה, תוך דיאלוג ושיח רצוף של המורה עם התלמיד, של הלומד עם הידע אותו הוא צבר ושלו עם עצמו, ביחס לידע שפגש במהלך הלמידה.
ההערכה אותה אנו מציעים, מעודדת את התלמיד להתבונן במבט רפלקטיבי על עצמו כלומד, על תהליכי הלמידה שלו, ועל חומרי הלמידה עימם הוא נפגש.
יחד עם העמקת הידע ורוחב הדעת, אנו מאמינים כי על ההערכה לעודד את התלמיד לתת ביטוי למגוון הכישרונות המצויים בו. הערכה המעודדת חשיבה, יצירתיות, העמקה, מפגש עם אנשים ועם העולם תהווה נדבך נוסף בהפנמת הלמידה, בזכירת החומר הנלמד לאורך שנים, וביישומו כחלק מעולמו ואישיותו של הלומד.
לצורך כך, איגדנו ופיתחנו כלים מגוונים שמאפשרים למורה וללומדים להתפתח ולהעמיק בלמידה רבת עניין, מגוונת ומשמעותית.
בחלק זה של האתר תוכלו לקרוא הסברים על כלי ההערכה השונים - מטלות יצירתיות, מטלת הביצוע, השיקוף, שאלות האקטואליה, הרלוונטיות, וההפנמה הבאים במקביל לשאלות הידע והחשיבה, ועוד.
את נושא ההערכה פיתח וניהל, בשלב ראשון, ד"ר שלמה בן-אליהו. בשלב השני, שהוא השלב העכשווי, נתונים המשך פיתוח הנושא ושילוב הדוגמאות בו בידי צוות לב לדעת. אנו פועלים בנושא ההערכה ביחד עם המפמ"רים השונים .