תיכון
יסודי
גני ילדים
בלוג > תשע"ה

תשע"ה

לשמוע את הקול

רעות ברוש

מחשבות על קול השופר, ועל היכולת שלנו להתחבר למקום שלפני הדיבור, שלפני המילים. לאפשר לנו ולתלמידינו, לגלות ולהשמיע את הקול הפנימי.
קרא עוד

בין שמיטה להר סיני

רבקה מרים

כשם שילד לומד חשבון גם אם אינו מוכשר לכך, צריך כל ילד להיוודע גם לסוד הבטלה במהלך לימודיו. זה ערך גדול, בעל משמעות, שאמור להיות חלק מתוכנית הלימודים, אך רבים כל כך קמים עליו להכחידו. כשם שהשינה מהווה חלק חיוני בחיי האדם ובתפקודו, כך חיונית גם השמיטה בתוך החיים. השמיטה הכרחית לאו דווקא כהכנה לפעילות, כי אם כמהות בפני עצמה.
קרא עוד

להביא את הלב ללימודי המתמטיקה

נעמה פרנקל

הבנה והזדהות עם הקושי של התלמידים היא המפתח לתיקון: על התמודדות עם הוראת המתמטיקה.
קרא עוד

תעודה כדרשת חתונה

אורי ליפשיץ

מחשבות בעקבות היכרות עם דרכו החינוכית של הרב שג״ר זכר צדיק לברכה. על האפשרות להפוך את התעודה היבשה להזדמנות לנתינת משוב משמעותי ואישי ולקשר עמוק בין מחנכים ותלמידים.
קרא עוד

מחשבות לקראת יום ירושלים

חנה גודינגר (דרייפוס)

האם זו ירושלים הבנויה אליה אנחנו מתפללים? האם כאן מתמצות כל אינסוף התפילות? והאם באמת החלום הגיע למיצויו ותפילת נחם איננה עדכנית עוד? האם תמשיך לפעם בקרבנו גם ירושלים של מעלה, שנמשיך לחתור ולשאוף ולהתפלל שגם ירושלים ההיא תיבנה?
קרא עוד

לקראת ל"ג בעומר / "על כי לא נהגו כבוד זה בזה"- על ערך הכבוד ומשמעויותיו לחינוך

שרית שוסהיים

האם אנו נוהגים כבוד אמיתי בעצמנו ובתלמידינו ? על חשיבותו של הכבוד העצמי והכבוד לזולת בחינוך
קרא עוד

לספור ולספר

רעות ברוש

לרגל ימי ספירת העומר, מחשבות על כוחו של סיפור ועל משמעותו החינוכית. על התפקיד שלנו כמורים לספר סיפורים, לעורר סיפורים מתרדמתם ולהזמין את תלמידינו להיות חלק מהסיפור.
קרא עוד

החירות ללמוד, החופש ללמד

שרית שוסהיים

האם נצליח להשתחרר ולאפשר לעצמנו ולתלמידנו מרחב גדול יותר ללמידה וגדילה? יציאת מצרים חינוכית בעקבות הגותו של המחנך הברזילאי פאולו פריירה
קרא עוד

"ויהיו ידיו אמונה" - הרהורים על חינוך לתפילה

רחלי ווינשטוק

אנחנו כמורים מתמודדים עם הקשיים הכרוכים בתפילה יום יומית. עיון בהתמודדותו של משה רבינו בעת מלחמת עמלק מלמדת שגם המנהיג צריך חיזוק ותמיכה באמונה ובתפילה. על המורה כעובד ה׳ ועל הכח של כיתה לתפקד כחבורה תומכת.
קרא עוד

"לומדים גם בעיניים"- או: דרך נוספת לעיצוב פנים

ענת בזק

לכל נושא או ערך שאנו רוצים ללמד או להנחיל יש "אופי". יש דרך לעצב אותו כך שהמסר שאנו רוצים להעביר יגיע לתלמידים באופן רב חושי ולא רק במילים. מחשבות ורעיונות בדרך לעיצוב כיתה לומדת.
קרא עוד

ציון ממוצע

אחיה פרינס

הרהורים בעקבות ניסוי חברתי שנערך בכיתה בהקשר של מוסר השוויון של השמיטה והיובל - האם יסכימו התלמידים שציון המבחן יחולק בצורה ממוצעת שווה בין חברי הכיתה?
קרא עוד

לא תעשה לך פסל וכל תמונה

משה וינשטוק

על הסכנה שבקבעון מחשבתי ורוחני בחינוך. על הגבול הדק שבין חידוש רוחני פדגוגי לדוֹגמה עבשה וקשה. מחשבות על ארגון לב לדעת.
קרא עוד

לעסוק במבואים

הרב אורי ליפשיץ

לעיתים כדאי לדלג על המבוא ולקפוץ ישר אל המים הקרים והזכים של הלמידה. על חשיבותם (או חוסר חשיבותם) של המבואות למקצועות הלימוד.
קרא עוד

האם יש סיכוי למפגש אמיתי בעולם ווירטואלי?

רעות ברוש

העולם הוירטואלי, על פניו השונות, מאתגר את כל מושגי היסוד שלנו לגבי תקשורת בכלל ומערכות יחסים בפרט. האם ייתכן שדווקא עולם זה מאפשר מפגשים עמוקים וייחודיים בין בני אדם ובין אדם לעצמו? האם מבעד למסכים יבקעו פנים מאירות?
קרא עוד

אדוני המנהל , תודה.

ורד ליפשיץ

מה הופך בית ספר יסודי למיוחד ולחוויה מתוקה הזכורה לטובה? מכתב הערכה למנהל בית הספר היסודי שלי.
קרא עוד

אולי יעניין
אותך גם...

חדש באתר

השתלמויות בבתי ספר
אנו מציעים לבתי ספר השתלמויות שנתיות ומפגשים חד פעמיים לאורך השנה ובחופשת הקיץ וכן ליווי פדגוגי מתמשך. רוצים לשמוע עוד? השאירו פרטים ואנחנו נחזור אליכם בהקדם.

מהבלוג שלנו

הרהורים על תפקידה של השמחה בבית הספר
לקראת המש... מש... משנכנס אדר – האם עודדנו את התלמידים ליצור , לשמוח או שעסקנו בעיקר בנתינת גבולות וכללים שאסור לעבור?
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו והיו חלק
מקהילת אנשי חינוך חולמים ויוצרים
אנחנו מתחדשים!!! תכף תכף ועוברים לבית חדש, לאתר חדש. מוזמנים להשתתף איתנו בבניה ובדיוקים, נשמח אם תוכלו להצטרף אלינו ולמלא את 'שאלון לב לדעת'. מחכים לכם... לכניסה לסקר לחצו כאן