התערוכה 'תבואה משוגעת' היא תערוכה שמבקשת ליצור מרחב חדש של למידה. התערוכה מזמינה את המתבוננים בה למסע לימודי וחוויה של התפעמות וצלילה פנימה תוך חוויה של עושר ומרחב. כמה מחשבות אודות המסע, אל התערוכה ובעקבותיה:
התבוננות- הלמידה כולה היא התבוננות שמאפשרת התבוננות בחיים בעזרת טקסטים ומקורות. דרך העיון וההתבוננות הזו אנחנו לומדים דברים חדשים, ומעמיקים את ההיכרות ההבנה התחושה הערכים והקשר שלנו לעולם ולעצמנו.
לא פעם לימוד לא נחווה כהתבוננות, אולי בעיקר בשל מגבלות צורת הלימוד. התערוכה 'תבואה משוגעת' מזמינה את כל הנכנסים אליה להתבונן בתערוכה ודרך ההתבוננות הזו להתבונן גם בעולם שסביבם. תערוכה באשר היא, מאפשרת מרחב התבוננות, שמזמין באופן בו הוא מוצג את המבקרים להתבונן כל אחד בדרכו שלו.
הבחירה שלנו ליצור תערוכה על הסיפור 'תבואה משוגעת', שילבה את התחושות במשבר הקורונה לצד ספירת העומר- תחושות של עולם שמשתנה, ויש אומרים שאף השתגע, בימים של ספירה של קביעות וציפייה, של קשר וזיקה למשהו שמעבר לנו. התחושה שלנו היתה שההתבוננות על היום יום שלנו דרך הסיפור הזה יכולה להאיר את הימים וללמד אותנו דברים חשובים וכלים משמעותיים אודות התקופה בה אנחנו נמצאים ועל עצמנו.
מעבר לכך, במישור הפדגוגי, אפשר והתערוכה מאפשרת מבט על עולם הלמידה שלנו- אולי אפשר לקרוא את הסיפור כמשל לכך שהעולם הרגיל הוא עולם הלמידה הרגיל שלנו, ופתאום כל העולם הזה משתנה ומשתגע, ומה קורה לנו בתוכו ואיך זה. ואולי בכלל הסיפור יכול להתפרש גם לפער בין החלום של המורה להוראה ולמידה לבין החוויה שלו בפועל של עולם משוגע שהוא רק צריך להצטרף אליו ואולי מתרחק מחלומו..
עצמאיות הלומד- השיטוט בתוך התערוכה הוא עצם הלימוד, דרך השיטוט מתגלגלות מחשבות חדשות על הסיפור ועל החיים שלנו. הביקור בתערוכה לא חייב להיתמך במערך מובנה, אפשר להתגלגל בתוכה ממסך למסך ודרך ההתגלגלות הזו ללמוד. הלומד לא מחוייב במורה דרך או במבנה מסויים. הלמידה יכולה להיות בעקבות הלומד- כל לומד יכול לשרטט את מהלך הסיור שלו בתערוכה ודרכו ליצור לימוד משותף עם שאר הלומדים.
רב תחומיות- בתערוכה משתתפים תחומי דעת שונים- תנ"ך, ספרות אמנות תורה שבעל פה ועוד. היצירה מתאפשרת הודות החיבור בין התחומים השונים לכדי מבט מעמיק אחד. כל מקור מאיר את משנהו וכל תחום מדייק בתחום אחר משהו. כל תחום באפיונו הספציפי מתרחב ומקבל פנים חדשות במפגש עם תחומים נוספים. הלמידה הזו גם מאפשרת לחבר בין התכנים ובין המיומנויות השונות של תחומי הדעת.
תוכן וצורה- החיבור בין תוכן וצורה מהותיים ללמידה מיטבית ומאפשרים גילוי של לב הלימוד ולמידה כולית. התערוכה מאפשרת חיבור של תוכן וצורה, של עומק מחשבה לצד צורה שמביעה את דרך המחשבה והסודות שבתוכה.