מחשבות על למידה עצמאית והצעה קצרה למורים ביסודי לימי התשועה
הלמידה מרחוק יכולה להיות למידה מקרבת. מקרבת ללבו של תלמיד ומקרבת אותנו לחלום הפגוגי שלנו. אחד החלומות שלי הוא לדבר ללבו של כל תלמיד לפי יכולותיו וכישוריו.
זו ההזדמנות ליישם את החלום. לחשוב איך להיות רלוונטית לילדים שכבר חודש וחצי בבית ובלי שיגרת לימודים בלי שעון חיצוני שאומר מתי ללמוד תורה ומתי חשבון.
זו ההזדמנות בעיני להציע ולבדוק מה הילד רוצה מה מעניין אותו ? ולבנות איתו באופן פרטני. או לצמד תלמידים שיעבדו יחד הצעה איך ללמוד את הנושא.חשוב להדריך ולייעץ בהתאם ליכולות של התלמיד. מאד משמעותי כמו בכל תהליך של למידה ובמיוחד בזו המתרחשת מרחוק לקבוע עם התלמיד יעדים וזמנים למעקב ולמשוב על העבודה שהוא מכין. המשוב הוא קריטי וחשוב שלא יינתן רק בסוף התהליך אלא תוך כדי לתת משוב מקדם למידה.
אני רוצה להציע הצעה בנושא המתאים לימים אלו היכולה לשלב שיתופיות ורב דוריות בלימוד. ולהתאים לימים אלו...אנחנו נמצאים בעשרת ימי תשועה מזכרון השואה לעצמאות ישראל בארצו .
אני מציעה לבחור נושא מרכז לכיתה כגון הגיבורים שלי, אירוע משמעותי בחיי המדינה וכדומה. ולהזמין ןכל תלמיד לראיין סבא וסבתא , שכנים מבוגרים מהשכונה, מהיישוב שלו. ולבקש מהם לספר על אירוע משמעותי מתולדות המדינה שהיו שותפים בו, או לספר על גיבור שהכירו.
יש כל כך הרבה מבוגרים שיושבים בימים אלו בבית מבודדים וישמחו שיתקשר אליהם ילד חמוד, נכד שלהם או של השכנים ויבקש מהם לספר לו על משהו מתולדות חייו.
כדאי להבנות את המשימה ולחלקה לשלבים: בחירת הנושא. בניית שאלות לראיון , קריאת חומר רקע על האירוע , או הגיבור. ,ראיון, תוצר שיתופי והצגת הפרויקט לכל הכיתה.
הראיון עצמו יכול להיעשות בביקור מחוץ לבית המבוגר, בטלפון , זום , סקייפ או כל אמצעי תקשורת שהמבוגר והילד יוכלו לתקשר ביניהם.
בניית תוצר שיתופי: אני מציעה להשתמש בgoogle slides ולבנות מצגת שיתופית. כל תלמיד יכין שקופית או שתיים שבה יתן רקע לאירוע יביא קטע נבחר מתוך הראיון.
בסיום ניתן לעשות מפגש זום בו כל תלמיד, זוג תלמידים יציגו את השקופית שלהם.
ניתן גם להכין חוברת שכל תלמיד ידפיס בבית ויוכל לקרוא סיפורי גבורה תוצרי הפרוייקט הכיתתי.