למידה מקרבת- דגשים
27/4/2020
למידה מרחוק יכולה להיות טובה ומשמעותית, מומלץ לשים לב לדגשים על מנת שהלמידה תצליח להיות כזו.
גנים:
גם ילדי גן יכולים להנות מפגישה מרחוק.. בטח כזו ששותפים בה חברים נוספים ודמויות אהובות מוכרות כגננות.
כמה דגשים חשובים:
- מפגש מקוון הוא לא כמו מפגש אנושי, אל תצפו לשיח של שאלה ותשובה.
- למדו את הילדים מה התגובות שאפשר להשתמש בהן בפלטפורמה המקוונת- תגובות פיזיות מתאימות מאוד לגיל ומתאימות מאוד לפלטפורמה דוגמת זום. אפשר להציע סימן בידיים, בפנים ועוד.
- הציעו אפשרויות למשחק חברתי לא באופן מילולי- דוגמאות: מלך התנועות. אפשר גם להכין מראש משחק הזיכרון (לשלוח לכל ילד דף שיצטרך להדפיס וכל ילד יהיה משבצת במשחק), משחקי התאמות ועוד.
- הכינו לוח שיתופי או סרטון של יצירות שהילדים הכינו, כך שיראו זה את זה.
- הזמינו כל ילד לשתף במשהו אחד מהחדר שלו.
- צרו מבנה קבוע של פגישה- אמירת שלום לכל ילד בשמו, קריאה של סיפור קצר או משהו דומה, משחק או יצירה.
יסודי:
ילדי יסודי כבר יכולים ללמוד באופן מקוון, אך יש לזכור שהדגש הוא הלמידה העצמאית של התלמידים..
כמה דגשים חשובים:
- זכרו שלא כל הילדים יודעים לתפעל את המחשב.. הציעו עזרה בעת הצורך.
- למדו את הילדים מה התגובות שאפשר להשתמש בהן בפלטפורמה המקוונת- תגובות פיזיות מתאימות מאוד לגיל ומתאימות מאוד לפלטפורמה דוגמת זום. אפשר להציע סימן בידיים, בפנים ועוד.
- שמרו על תגובתיות גבוהה שאינו דורשת יכולת טכנולוגית- כל עשר דקות. למשל תנועה (סימון עם הידיים, פרצופים, להראות דף מסוים וכו')
- הזמינו כל ילד לשתף במשהו אחד מהחדר שלו.
- חקר- הציעו משימות חקר קטנות ואיסוף שלהן יחד. ומשם המשך. צרו את יחידות החקר כאפשריות ללמידה עצמאית של תלמיד, חלקו את זמן השיעור לליווי של כל תלמיד בזמן שנקבע לו מראש. את החומרים איספו, ומשם המשיכו את החקר בשיעור הבא. כל חקר יעמיק את השלב שקדם לו.
- הדגישו את עצמאיות התלמיד בלמידה.
- התייחסו לכל אחד מהתלמידים בשיעור בקצרה על מנת שירגישו שרואים אותם..
על יסודי:
המפגשים נחלקים לשניים- מפגשים רגשיים ומפגשים לימודיים. (כמובן שיכולות להיות השקות אבל באופן כולל אלו שתי התכנסויות עם מטרות קצת שונות).
כמה דגשים לכל אחת מהן:
מפגש רגשי:
- שיתופיות- עיקר במפגש רגשי הוא השיתוף, היכולת לשמוע ולשתף עם אחרים. למען שיתוף מיטבי, יצירת השתתפות אפשרית של כלל התלמידים ושמירה על עניין, הגדירו את אופן השיתופיות ויכולת השיתוף של התלמידים כך שיהיה מדוייק מתומצת וברור. שימו לב עלול להיות מאוד מלאה לשמוע את כולם כל פעם, עדיף לחשוב על קבוצות קטנות יותר או על שיתוף קטן של כולם עם יכולת תגובה מהירה.
- חושים- בלמידה מרחוק אפשר להשתמש היטב בחושים- להזמין את השותפים לאכול/ לשתות יחד, לשמוע יחד משהו לראות את החיים של האחרים. אפילו ברמת המגע, להזמין את התלמידים לחוש דברים שונים. שיתוף החושים יוצר הצטרפות משמעותית ומכניס יותר פנימה.
מפגש לימודי:
- עיקר הלמידה היא אצל התלמידים ולא אצלנו..
- תגובתיות גבוהה- חשוב לשמור על תגובה לאורך כל הלמידה במרווחי זמן קצרים. ניתן ליצור תגובות על שאלות כן/לא באופן פשוט (סקר, תנועות, שאלות, אימוג'י וכו'), שאלות מורכבות יותר ניתן לעבוד עליהן בקובץ משותף- גוגל דוקס, פלדט וכו'.
- למידה משותפת- את הלמידה המשותפת חשוב לעשות לא דרך הוראה פרונטלית אלא דרך ניתוח ידע משותף. ניתן בכלים שיתופיים של ניתוח טקסט (גוגל דוקס ועוד) או דרך יצירה של לוח השראה- מפת חשיבה משותפת.
- למידה עצמאית- יציאה ללמידה עצמאית רב תחומית בעקבות הידע שנבחר. חשוב להגדיר היטב את השאלה סביבה יוצאים ללמידה עצמאית. מעין קריאת כיוון למסלול.
- איסוף, תוצר משותף- איסוף של הלמידה העצמאית ובחינה להיכן התקדמנו. ניתן ליצור תוצר אחד מכלל המסעות של התלמידים. כמו כן ניתן להזמין את התלמידים להגיב זה לזה.
מפגשים טובים!
תגובה
הדפסה