בלוג >
תש"פ >
המלצות ללמידה מרחוק (בימי קורונה)
המלצות ללמידה מרחוק (בימי קורונה)
המלצות לשמירת קשר עם תלמידים ושימוש בכלים טכנולוגיים
בשעות אלו הדבר החשוב ביותר הוא שמירת קשר עם התלמידים, זיהוי תלמידים במצוקה וסיוע ללכידות.
לשם כך ישנם כלים טכנולוגיים שונים. אתרים רבים פתוחים באינטרנט אך מה שחשוב יותר מכל הוא במידת האפשר להרים טלפון ולעודד גם את התלמידים לעשות זאת. כדאי להכין טבלת תלמידים ולציין שיחות טלפון שביצעת, קשיים שעלו בשיחה אותם תוכל להעביר ליועצת בית הספר.
יש בתי ספר שהתארגנו וחילקו את התלמידים לאנשי צוות שונים שאחראים ליצירת קשר מספר פעמים בשבוע עם כל תלמיד, אין תחליף לשיחה האישית.
בגלל עומסים על אתרי אינטרנט כגון אופק שקרס. כדאי לחשוב על שימוש בכלים פשוטים שמעודדים עשיה ופחות זמן מחשב. צריך גם לזכור שהתלמידים נהנים מימי החופשה וכדאי לחשוב על דרכים מושכות לקיים שגרת לימודים מסויימת בתוך הבלבול הקיים מסביב.
כמה דוגמאות:
- לו"ז יומי- הצעה לתלמידים להכין לו"ז יומי ושליחה של הלו"ז לוואצאפ של המורה.
- פעילות מצולמת- הזמנה של התלמידים להציע פעילויות, ולצלם עצמם בפעילויות שונות שהם עושים ולשלוח לוואצאפ כיתתי.
- "מה נשמע יומי"- שליחת "מה נשמע יומי", או משהו כייף שעשיתי ב- PADLET ניתן שם להעלות תמונה ולכתוב. שימוש בלוח המשותף, מאפשר לתלמידים לראות מה שהתלמידים האחרים מעלים. יש אפשרות הכנה של שלושה לוחות חינמיים, ניתן גם למחוק אותם ולהעלות חדשים, או לעשות מינוי בתשלום.
- תחרות חסד בימי קורונה- רעיונות לעשיה קהילתית למען האחר בימי הקורונה: חלוקה של הכיתה לצוותים כשלכל צוות יש משימה יומית של טלפון יומי לחברי הצוות ומשימה שבועית שתדרוש שיתוף פעולה.
- פרשת שבוע- הכנת מצגת ב- google slides על פרשת השבוע.
- הלכות פסח- למידת הלכות פסח ניתן מתוך פניני הלכה, והכנת חידון שיישלח לכל תלמידי הכיתה. (לדוגמא שימוש בטריונטי משחק מקוון. ניתן לקבוע זמן שכל התלמידים משתתפים) מומלץ למנות אחראי להכנת המשחק המקוון שיאסוף שאלות מתלמידים אחרים. ככל שתהיה חלוקת תפקידים ואחריות תלמידים ירגישו שותפים.
- הכנת הגדת פסח כיתתית- כל זוג תלמידים יקבלו קטע בהגדה ויכינו פירוש על החלק הזה וכמה תלמידים יערכו את ההגדה, אם רוצים ניתן לערוך ולהדפיס באתרים של אלבומים הגדות כאלו בעלות לא גבוהה.
יש פלטפורמות שונות שניתן לשלוח בהם מסרים לתלמידים כמו וואצפ, ויש פלטפורמות שיכולות לשמש למפגש קבוצתי כמו זום. חשוב לזכור שיש לחשוב על הפדגוגיה המתאימה לשיעור מקוון. מוזמנים להיעזר בהמלצות לפלטפורמות שונות.
במיוחד לגילאי יסודי וחטיבת ביניים הקלטת הרצאה של המורה או הרצאת החומר הפרונטלית לא תשרת את המטרה. לכן מומלץ לחשוב על קטעי הוראה קצרים ונתינת משימות ביצוע לתלמידים, בכיתת הזום ניתן לאסוף את הדברים ולהגיב בקצרה.
הדפסה