תיכון
יסודי
גני ילדים
חומרי הוראה > תיכון > היסטוריה > אנטישמיות

אנטישמיות

תמר וולף

השיעור מתבסס על שיעור קודם בו נלמדו הגורמים לאנטישמיות מודרנית במאה ה-19 באירופה ובשיעור זה נרחיב ונלמד המאפיינים לאנטישמיות זו. מאפיין חשוב הוא הקריקטורות האנטישמיות שהתפרסמו בעיתון.

א.      בתחילת השיעור נתלה על הלוח מס' קריקטורות עכשוויות .  נחכה לתגובת התלמידים ונעורר דיון על המדיום של הקריקטורה: מדוע מציירים קריקטורות? מה המשמעות של הפרסום שלהן?

ב.     נחלק את הכיתה למס' קבוצות (תלוי בגודל הכיתה). לכל קבוצה נחלק קריקטורה אנטישמית מהמאה ה-19. (אפשר להשתמש בקישור זה) המשימה היא לנתח את הקריקטורות. להבין מה מצויר בהן, מדוע ציירו דווקא את הפרטים המסוימים הללו ואיך לדעתן הציור השפיע. את המשימה הזו התלמידים יבצעו על ידי כתיבת שאלות על הקריקטורה ומציאת התשובות. נכוון את התלמידים לשאול שאלות של ידע והבנה.

ג.       לאחר שכל קבוצה מבינה את הקריקטורה שקבלה היא צריכה ליצור דף עבודה לקבוצות האחרות שילמדו את הקריקטורה שלא קבלו.  התלמידים יצטרכו לנסח את השאלות שהם שאלו לחברי הקבוצות האחרות.

ד.      כל קבוצה עונה על דפי העבודה שחבריהם הכינו.

ה.      בסיכום השיעור נכתוב על הלוח את נקודות המפתח להבנת הנושא והטמעתו.

ו.        משימה לשעורי בית:

לכמה רגעים את חוזרת בזמן למאה ה-19. שמך הוא צבי-הירש ואת בחור צעיר, מלומד וחילוני. קנית בוקר אחד עיתון וראית להפתעתך קריקטורה אנטישמית. ברצונך לכתוב תגובה לעיתון על תחושותייך לגבי הקריקטורה. כתבי מכתב תגובה, בו את מספרת את אשר על ליבך ובנוסף את מסבירה מדוע אין סיבה לכעוס על היהודים ולשנוא אותם.

 

להרחבה:

עבודה על קריקטורות אנטישמיות

ניתוח קריקטורות אנטישמיות

חדש באתר

השתלמויות בבתי ספר
אנו מציעים לבתי ספר השתלמויות שנתיות ומפגשים חד פעמיים לאורך השנה ובחופשת הקיץ וכן ליווי פדגוגי מתמשך. רוצים לשמוע עוד? השאירו פרטים ואנחנו נחזור אליכם בהקדם.

מהבלוג שלנו

הרהורים על תפקידה של השמחה בבית הספר
לקראת המש... מש... משנכנס אדר – האם עודדנו את התלמידים ליצור , לשמוח או שעסקנו בעיקר בנתינת גבולות וכללים שאסור לעבור?
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו והיו חלק
מקהילת אנשי חינוך חולמים ויוצרים
אנחנו מתחדשים!!! תכף תכף ועוברים לבית חדש, לאתר חדש. מוזמנים להשתתף איתנו בבניה ובדיוקים, נשמח אם תוכלו להצטרף אלינו ולמלא את 'שאלון לב לדעת'. מחכים לכם... לכניסה לסקר לחצו כאן