א. כתבתי על הלוח את המילים 'ותן חלקנו בתורתך' ודנו בשאלה מה כוונת תפילה זו- עלו כיוונים רבים ויפים- (שאני אזכור את החלקיות שלי בתוך הלימוד של כלל ישראל, ענווה, שיהיה לי חלק בפיתוח התורה שמעשי יהיו דברים שניתן ללמוד אותם כלימוד תורה, שאני אדע מה החלק המיוחד שלי בלימוד- האות שלי בתורה ועוד.)
ב. קראנו את הדברים של הרב שטיינזלץ (מומלץ להקריא מן המקור, שם הוא מביא דוגמאות על רבי יוסף קארו והאלשיך שהאר"י כיוון אותם לחלק המיוחד להם בלימוד התורה.)
ג. כל אחת קיבלה את המשנה באבות (ו,ו) על 48 דברים שהתורה נקנית בהם והיתה צריכה לסמן שלושה דברים- אחד שהיא מרגישה שיש בה, שני שהיתה רוצה לקנות, שלישי שקשה לה.
ד. אסיף...
הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ) בתוך ביאור תניא: חלק א' עמ' 33
בעצם, מדברת התורה כל הזמן לכל אחד מאיתנו, בכל מאורע, בכל חוויה, בכל גלגול של הוויתו. אלא שלא כל אדם זוכה לקרוא את התורה באופן הזה. לא כל אדם זוכה להכיר את התורה באופן האישי, בדרך שבה התורה מדברת את ליבו שלו, אל אישיותו הפרטית המיוחדת של עצמו.
אדם צריך לדעת מה שייך אליו, מהו החלק בתורה שהוא רלוונטי לחיים שלו כאדם פרטי, מהו החלק שעכשיו הוא צריך לעשות, ברגע המיוחד הזה, אך לא כל אדם יודע זאת.
...היו שפירשו את התפילה "ותן חלקנו בתורתך" לא רק כבקשה שיהיה לנו חלק, אלא כבקשה שאנו נדע מהו החלק שלנו בתורה. אדם יכול וצריך ללמוד תורה אבל אם הוא עוסק בתורה שאינה שלו הוא אינו מקבל בלימוד זה את התועלת לנפשו כשם שהיה מקבל אילו עסק בחלק התורה שלו.