שיר זה מתבונן במעבר בין הכרות לקרבה ובכך יכול לפתוח אפשרות לשיחה על אהבה - על התקווה שיש בה והציפיות; על הפחדים והסכנות. בשיר סצנה קצרה בה שנים יושבים זה לצד זו בבית קולנוע ולפתע הם שני אנשים היושבים זה עם זו. דרך עיון בשיר, נתייחס למעבר בין הכרות לקרבה.
מטרת הפתיחה לעורר את התלמידים לדבר על התנאים לאפשרותה של אינטימיות בין בני אדם. ניתן להתייחס לאינטימיות בהקשרים רחבים, כיחס בין הורים לילדים, בני משפחה, יחס בין חברים, ויחס בין גברים לנשים. דגשים במהלך השיחה:
1. חשוב להדגיש שלכולנו יש שיחות אינטימיות במגוון הקשרים ומרחבים.
2. במידה ועולה מבוכה (שיכולה לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות) כדאי לתת לה מקום בצורה עדינה ומכבדת.
כשאנחנו צריכים לנהל שיחה אינטימית - מה לדעתכם הדרך לעשות זאת? מה התנאים לקיום שיחה כזו?
נכתוב על הלוח נתונים העולים מתשובות התלמידים (מקום, זמן, הקשר). נתרגם בעזרת הכיתה את הרעיונות הטכניים לשפה רגשית, למשל: נסביר כי הבחירה במקום שקט מאפשרת ריכוז וקשב עמוק לאחר.
נתייחס לכך שמעברים מקרבה לריחוק אינם חד פעמיים וחד כיווניים.
נדגיש שוב כי אינטימיות ותחושת ביחד מאפיינת סוגים רבים של מערכות יחסים.
נשאל:
נקרא את השיר בקול בפעם הראשונה, ובסיום הקריאה נבקש מהתלמידים לשאול שלוש שאלות על השיר (אפשר וכדאי לתת לתלמידים לכתוב את השאלות על הלוח) נכוון את התלמידים לשאלות ברובד העלילתי של השיר (האם הם הכירו לפני הקולנוע?) ולרובד הרגשי. נאחד את השאלות לפי נושאים או לפי סוגים ונשאיר אותן כתובות על הלוח.נבקש מהתלמידים להעתיק חמש שאלות לבחור את השאלה החשובה ביותר להבנת השיר ולנמק את בחירתם.
חלק א': מה ניתן ללמוד מכל אחד מחלקי השיר על ההתקרבות וההתרחקות של בני הזוג.
נסב את תשומת לב התלמידים למבנה של השיר:
חלק ראשון:
בקולנוע החשוך / שני אנשים שיש ביניהם הכרות מוגבלת / ישבו / וראשיהם הגיעו לידי נגיעה.
חלק שני:
ולא היתה זאת יד המקרה / כלל וכלל לא יד המקרה
הוא הכיר בנוכחותה / לא אדישה לנוכחותו
צל של הכניסיני תחת כנפך / והיא בלבה: הכניסני תחת כנפך..
לא נפל בהם ברק ורעם,/ היתה ראשית / של תנועת אדמה חותרת וסמויה.
חלק שלישי:
היא חשה בזאת היטב. / היא חשה הפתעה. / היא קמה ויצאה
עבודה בזוגות:
בדיון הכיתתי נאסוף את תשובות התלמידים לשאלות אלו, נסב את תשומת לבם לאמצעים ספרותיים כפסיחה וחזרה ונשאל אותם על תרומתם לדיון בשיר.
פסיחה:
חזרה:
חלק ב': דימויים מטאפורות ואלוזיות.
אתם קבוצת בילוש פואטית שנשכרה על ידי האיש, הוא מנסה להבין מה הייתה ההפתעה ומה היו הרמזים המקדימים להחלטה לקום ולצאת. משימתכם לסייע לאיש לנסח את שאלותיו ולהכין דו"ח העונה לשאלותיו של האיש.
תרגיל כתיבה - מה שקרה אחרי השיר:
לאחר שהיא עזבה את בית הקולנוע, הסרט נראה לו תפל ומשעמם הוא לא זכר את ההתחלה ולא עניין אותו לראות את הסוף, הוא פשפש בכיס ומצא בדל עפרון וכתב על חלקה הפנימי של קופסת הפופקורן, הוא כתב כותרת : מכתב לעוזבת
כתבו את המכתב.