מטרת שיעור זה היא להוות סיכום ו"איסוף" של תהליכים שונים שעברו על התלמידים השנה, מתוך שיתוף והקשבה. המקורות עוסקים בעיקר בסיום של לימוד תורה, אולם ניתן להתאימם גם לדיבור על סיום תהליך לימודי באופן כללי.
א. נכתוב על הלוח את תחילת המשנה בברכות, עד המילים "מה מקום לתפילה זו", נקרא ונשאל את התלמידים מהי לדעתם משמעות השאלה ששואלים את רבי נחוניא בן הקנה? למה תפילתו מעוררת תמיהה?
ב. נקרא את המשך המשנה ונכתוב אותו על הלוח. נשאל את התלמידים איך הם מבינים את שתי התפילות של רבי נחוניא בן הקנה? נכוון את התלמידים לנסות לדייק במילים ולעמוד על משמעותן (למשל: מה הכוונה "תקלה" ומה משמעות ההודאה על "חלקי"?)
ג. נעבור ללימוד בחברותות, בדף הלימוד המצורף. בסיום הלימוד נבקש מחברותות המעוניינות לשתף בתובנה או מחשבה מעניינת שעלתה להם מתוך הלימוד.
ד. את הכניסה והיציאה מבית המדרש ניתן לראות גם כתיאור של תהליך, שהיו בו התרחשויות שונות. התפילה בכניסה וביציאה עוזרת לתחם את התהליך, להציב מטרות ושאיפות, ולהתבונן בהן במבט לאחור. כמו כן התפילה ביציאה כוללת גם הודיה, על כל הטוב שהיה. נניח לפני התלמידים מגוון חומרי יצירה ונבקש מכל תלמיד לקחת שני דפים, באחד לצייר את "בכניסתי לבית המדרש" ובשני "ביציאתי מבית המדרש". כשאנו מתכוונים לשנה החולפת – ולתחושות שליוו אותנו בתחילתה, ולאלו שמלוות אותנו כעת, עם סיומה. הציור יכול להיות ריאליסטי ויכול להיות מופשט. נבקש מהתלמידים להתרכז כל אחד בעצמו ובעבודתו, אפשר לשים מוזיקה נעימה ברקע ליצירת אווירה מתאימה. לחילופין, בכיתות שהדבר יותר מתאים, ניתן להמיר את היצירה בתרגיל כתיבה- כל אחד יקבל שני דפים שכותרת האחד היא "בכניסתי לבית המדרש" והשני "ביציאתי מבית המדרש" ומתחת לכותרת יתבקשו התלמידים לכתוב את המילים העולות בהם לאור הכותרת והלימוד.
ה. נשב במעגל, וכל אחד יניח לפניו את שתי היצירות שלו, נערוך סבב בו כל אחד יספר על מה שעלה בו מתוך היצירה/ הכתיבה.