מפגש ראשון – לקראת הטעימה מן התבואה.
אפשרות א' – פתיחה ללימוד סיפורו של רבי נחמן מברסלב "התבואה המשוגעת"
נתחיל בקריאה משותפת של הסיפור, ננחה את התלמידים לשאול כמה שיותר שאלות אודות הסיפור. בשלב זה מומלץ לקרוא את הסיפור מחוץ לאתר כדי לא לחשוף את התלמידים לשאלות המונחות באתר.
נאסוף את השאלות במסמך משותף. נחלק את התלמידים לקבוצות של 2-3 תלמידים ונבקש מהם שתי בקשות:
שימו לב- בבקשה הראשונה האתגר של התלמידים הוא למצוא שלש קטגוריות שכל השאלות של כל התלמידים יכולות להתמיין בתוכן. בתחתית הטבלה התלמידים מוזמנים להוסיף הערה המסבירה את שיקול הדעת שלהם.
אפשרות ב' – פתיחה בדיון על אודות העולם שהשתגע.
נפתח בדברים על תקופת הבידוד בימי הקורונה, על השינויים המהירים אותם חווינו על הרגשות השונים שעלו אצל אנשים שונים ונבקש מהתלמידים לכתוב במסמך המשותף ארבע שאלות "מה נשתנה" מנקודת מבטו של ילד המתבונן בעולם בימי הקורונה.
לאחר מכן נבקש מהתלמידים לחשוב על סיטואציה בה הם הרגישו אחרת מכל הסובבים אותם. ולכתוב כמה שורות על התחושות וכמה שורות על דרכי ההתמודדות.
נבקש מהתלמידים לעמוד או לשבת בשתי קבוצות אחת מול השנייה – ולפי תור – תלמיד מקבוצה אחת שואל שאלה ותלמיד מקבוצה שניה עונה לו בסיפור ו/או בדרכי התמודדות. נסביר לתלמידים שהקשר בין השאלה לתשובה לא חייב להיות הדוק.
לאחר מכן ניגש לקריאה של הסיפור "התבואה המשוגעת" בתוך האתר – נבקש מהתלמידים למצוא זיקות בין השאלות שלהם לשאלות המופיעות באתר.
מפגש ב'- המסע מתחיל – אוכלים מהתבואה.
לימוד בחברותא – בשעה הקרובה אתם מוזמנים לשוטט באתר באחת משלוש האפשרויות הבאות.
משימות
מפגש ג' – קריאה חוזרת
חלק א'
נקרא שוב את הסיפור, כל חברותא תשתף במליאה של הקבוצה רעיון אחד שהתחדש להם בעקבות הלימוד. ותעביר את רשות הדיבור לחברותא הבאה.
חלק ב'
בחרו אחת מההצעות המובאות במסמך המצורף כהצעות להפנמה