חטיבת הלימוד תוקדש ללימוד האסטרטגיה של פתרון בעיות. שיעור זה יציג את שלבי אסטרטגיית פתרון בעיות: זיהוי והגדרת הבעיה, העלאת פתרונות אפשריים, בחינת ההשלכות של הפתרונות השונים, בחירת הפתרון הטוב ביותר לבעיה ונימוק הבחירה.
נפתח בסיפור חוויתי, אודות שני ילדים עומר ורון שרבים על פלאפון (ניתן להשתמש גם בדוגמא אחרת, אך זה הסיפור שיופיע מאוחר יותר בדף העבודה). נשאל את התלמידים:
סביר להניח שהתשובה תהיה שהבעיה היא של רון בעל המשחק.
נחלק לתלמידים את דף העבודה.
ננסה לענות יחד על השאלה- מה הבעיה. לשם כך נבקש מהתלמידים לענות על שאלה 1 בדף העבודה. (ניתן לעבוד בזוגות). נאסוף את תשובות התלמידים ונבקש שינמקו את תשובתם לפני הכיתה.
נסכם סיכום ביניים, ונכתוב על הלוח- שהשלב הראשון בפתרון בעיה הוא זיהוי הבעיה והגדרתה. לכל בעיה דרך פתרון שונה.
העלאת פתרונות אפשריים: נשאל את התלמידים- מה אתם הייתם עושים במקרה כזה? מה לדעתכם יקרה אחר כך?
בחינת ההשלכות של הפתרונות השונים: נפנה את התלמידים לענות על שאלה 2 בדף העבודה. נעודד אותם לכתוב פתרונות יצירתיים משלהם ולהוסיף אותם לדף. נאסוף את שלל הפתרונות האפשריים שעלו בכיתה (כמובן שאפשר להוסיף את הפתרונות המופיעים בדף).
בחירת הפתרון הטוב ביותר: נזמין את הכיתה להכריע בין הפתרונות, לשם כך נערוך הצבעה בין הפתרונות השונים. נימוק הבחירה: לאחר בחירת פתרון, נחזור ונדגיש יחד עם התלמידים את הסיבות לבחירתו, כך נסביר מדוע זה הפתרון הטוב ביותר.
נסכם את השלבים שעברנו עד כה בפתרון בעיות, נציין את התהליכים שעברנו בשיעור:
על מנת להטמיע את השלבים ולעבד אותם בעוד דרך, ננחה את התלמידים לענות על שאלה מספר 3.
לאחר שלמדנו לזהות בעיה ממקרה מוכר מחיי היומיום של הלומדים ננסה בשיעור הבא לזהות בעיה שיש לגיבורי הסיפור שלנו בתנ"ך: אברם ולוט.