יחידה זו מהווה רקע להבנה טובה של הבעיה שפניה ניצבו אברם ולוט. מוקד אחד של השיעור הוא הבנת התנאים והמגבלות הגיאוגרפיות של אברם ולוט ומוקד נוסף הוא עושרם הרב. הלומדים יבינו כי, "רכוש עלול לגרום למחלוקת אפילו בין אחים וקרובים."
נפתח בתזכורת אודות הדמויות הפועלות שאותם הכרנו בפרק י"ב.
נזמין את התלמידים להרחיב אודות כל דמות. הדמויות שפגשנו עד כה: אברם- על לארץ כנען מחרן בגיל 75, שרה- אשת אברם, ולוט- האחיין היתום של אברם, שאברם לקחו תחת חסותו.
נפתח ספר בראשית ונקרא בפרק י"ג פסוק ב'. (נקרא בקול מתנ"ך מלא בצורה נכונה ומדויקת).
נזמין את הכיתה לפרש את המילה :"כבד", נכתוב את הפירושים השונים על הלוח (סביר שיעלו פירושים כמו: שמן, עייף, אדיש, עשיר, כבוד). ניתן להסב את תשומת ליבם של הלומדים למילה "כבוד" ולקשר שבין המילים: בעבר רק אדם עשיר יכול היה לאכול הרבה ולהיות שמן. גם המילה כבוד באה מאותה המילה- כי מי שהיה כבד נחשב גם למכובד. כיום, קוראים בסלנג "כבד" גם למי שמתנהל באיטיות ואדישות.
ניתן לקבל יותר מהצעה אחת: אברם היה עשיר, היה מכובד ורכושו הכביד על המסע.
נקרא אודות המשך המסע של אברם בארץ ישראל ספר בראשית פרק י"ג פסוקים ג'-ד'.
לאחר הקריאה ננחה את התלמידים לפירוש של הפסוקים. נזמין את התלמידים לנמק את פירושם.
(שאלות מסייעות: מה צריך הצאן? כמה זמן לוקח לצמחים לצמוח אחרי שאוכלים מהם? מה היחס בין כמות הצאן והשטח הדרוש? כדוגמה ניתן להביא את הבדואים בישראל).
נחלק לתלמידים דף משימות, ונבקש שיענו על משימה 1. במהלך המשימה ניתן להשמיע ברקע את השיר "קום והתהלך בארץ" (יורם טהר לב). כאשר הרוב סיים, ניתן להזמין תלמיד/ה להראות את הנדודים המתוארים בפסוקים במפה הגדולה.
נפנה את תשומת הלב לכך שאברם נמצא על ההר איפה באזור שעדיין אינו מיושב בצפיפות.
נמשיך לקרוא בספר בראשית פרק י"ג פסוק ה'. במהלך הקריאה או לאחריה יש להסביר שבלשון התנ"ך משמעות המילה "את" היא לעיתים גם "עִם".
נזמין את התלמידים לפרט את תשובתם.
אם הלומדים מתקשים, ניתן לרמוז לכך שזו מילה שנאמרה קודם לכן על אברם. נכתוב על הלוח את המילה "עשיר" על הלוח ונזמין את התלמידים להביא אסוציאציות מעולמם למילה זו.
נסביר כי מושג "העושר" מבטא דברים אחרים בתקופות שונות.
בשלב זה ניתן להפנות למשימה מס' 2 בדף המשימות. ניתן להשמיע את השיר "אילו הייתי רוטשילד". לפני ביצוע המטלה, במהלכה או כסיכום באמירה כי תמיד היו אנשים שרצו להיות עשירים. לאחר סיום המטלה התלמידים יקריאו את תשובותיהם.