אהוד בן גרא היה "איטר יד ימינו" - שמאלי. הוא השתמש במשהו שייחודי לו כדי לנצח את אוייביו. מה הכוח המיוחד שלנו, ואיך נוכל להשתמש בו טוב?
שיעור זו הינו השיעור הראשון מתוך שלושה שיעורים העוסקים בשופט 'אהוד בן גרא'.
נבקש מהתלמידים להרים יד ימין ולאחר מכן יד שמאל.
נשאל:
מי כותב ביד ימין ומי ביד שמאל?
מי "שמאלי" בכיתה? (חשוב שהתלמידים ישימו לב שיש הרבה יותר תלמידים שיד ימין שלהם היא החזקה, מאשר תלמידים שיד שמאל היא היד החזקה שלהם).
נבקש מהתלמידים לכתוב את שמם ביד החזקה שלהם, ובשורה הבאה לכתוב שוב את שמם- אך הפעם ביד החלשה שלהם (הימניים יכתבו ביד שמאל והשמאליים ביד ימין). מי שסיים את המשימה- מרים את היד החזקה שלו ומחכה שכולם יסיימו.
לאחר שכולם סיימו- נשאל:
היום נלמד על שופט שהיה "איטר יד ימינו"- הוא היה שמאלי, ונראה איך הוא ניצל את זה לטובה.
נקריא את הפסוקים לפי השלבים הבאים. נעצור בסוף כל שלב כדי להסביר אותם. תוך כדי קריאת הפסוקים נדגיש את המילים בפסוקים המתארים את ארבעת השלבים של המעגל החוזר בספר שופטים. (בסיפור זה- חשוב להבין שלב אחרי שלב, לפי הסדר).
פרק ג': י"ב- ל':
לאחר ההקראה, נבקש מאחד התלמידים לחזור שוב על הסיפור במילים שלו (על מנת לשתף כמה שיותר ילדים, אפשר לעצור אות המספר באמצע ולבקש מתלמיד אחר להמשיך מאותה הנקודה).
נסביר כיצד ניצל אהוד בן גרא את ייחודו כאיטר יד ימין להובלת הניצחון על עגלון. (איך הוא ניצח את עגלון? מה היו התכסיסים בהם הוא השתמש?).
נכתוב על הלוח : איטר יד ימינו = שמאלי.
נסכם את השיעור ונסביר שאהוד בן גרא הפתיע את עגלון כשהשתמש ביד שמאל במקום יד ימין. הוא השתמש בייחוד שיש בו, והצליח להפתיע ולנצח באופן זה. בשיעורים הבאים נעמיק בזה יותר.