ברכת הכהנים שותפים לא רק הכהנים, אלא גם הישראלים והלווים. לכל אחד יש את תפקידו, ובשותפות כולם מתקיימת הברכה השלמה.
עריכת סבב: המערך 'ברכת כהנים – הקדמה' הסתיים בבקשה מהתלמידים שיעלו בבית את השאלה איזו ברכה בשם המשפחה היו רוצים לשלב בברכת הכהנים. בפתיחת שיעור זה נשתף בדברים שנאמרו בבית. לחילופין המורה יוכל לבקש מראש מההורים שיעבירו לו דרך המייל ברכות, ולהקריאן בתחילת השיעור.
במידה והמורה לא העביר את שיעור ההקדמה, ניתן להשתמש בפתיחת שיעור ההקדמה כפתיחה לשיעור זה.
נחזור בקיצור על תמצית שיעור ההקדמה.
לאחר מכן נלמד את ההלכות - בדף המצורף, ולאחר מכן נחלק דף עבודה (ניתן ללמוד את ההלכות במשותף בכיתה או בלימוד עצמי). הדף ממקד את המבט בשלש השותפים למצווה: הישראלים, הלויים והכהנים. הוא מכיל שאלות מסכמות ושאלות מתבוננות. לאחר מילויו נשתף בשאלות המתבוננות.
הערה למורה: אם הזמן קצר ניתן להתמקד בהלכות העיקריות: א, טו, יח, כ, כא (הלכה כ"ג נלמדה בשיעור ההקדמה).
נסכם בהדגשה שהכהנים, הלווים והישראלים שותפים בברכה השלמה, ולכל אחד יש את תפקידו המיוחד. הכהנים מברכים, הישראלים מבקשים להתברך ומכוונים לכך בשעת הברכה, והלווים הם כמתווכים ביניהם – הם שותפים בהכנות הכהנים לברכה, והם גם מתברכים יחד עם הישראלים.
כתיבה אישית:
נבקש מכל תלמיד לספר סיפור בגוף ראשון על ברכת הכהנים מאת אחת הדמויות שבהלכה (הכהן, הלוי או הישראל).
תלמידים שירצו יוכלו במקום זאת לצייר ציור הקשור לאחת ההלכות הנוגעות לאחת הדמויות. מי שבחר בכך יוכל לתת למי שיושב לידו את הציור, והחבר יתבקש לזהות את ההלכה אליה הציור מתייחס. שניהם יחד יתנו כותרת לציור.
לאחר הכתיבה והציור, נקריא את סיפורו של לפחות נציג אחד מכל קבוצה (כהנים, לווים וישראלים), ונצרף ציור הקשור אליו.
יישום: ראינו את התפקידים השונים הכהנים, הלווים והישראלים. נבקש מכל תלמיד לבחור נקודה אחת מתוך ההלכות המתאימה לו (כהןף לוי או ישראל), יחד עם הדברים שנאמרו עליה בשיעור, ולשים לב אליה באופן מיוחד בפעם הבאה שישתתף בברכת הכהנים.