שיעור זה יעסוק בברכות קריאת שמע ובהקפדה על הנוסח שלהן. דרך ברכות אלה נכיר את הכלל החשוב שאין לשנות ממטבע שטבעו חכמים בברכות.
נפתח ונאמר שהיום נלמד על "ברכות המצוות" – לפני כל מצווה שמקיימים יש לברך תחילה. גם במצוות קריאת שמע עליה אנו לומדים בשיעורים אלה, יש ברכות לפניה. אך בניגוד להרבה מצוות אחרות יש גם ברכות אחריה.
למורה – התלמידים בכיתה ג' מדלגים בתפילתם על חלקים בתפילה אבל את סדר ברכות קריאת שמע ותפילת עמידה הם אומרים. סביר להניח שהתלמידים לא ידעו להבחין בין קריאת שמע לבין ברכותיה.
במשנה הבאה נלמד על ברכות אלה המופיעות גם בשחרית וגם בערבית.
לפני קריאת המשנה נוודא שלכל תלמיד יש את המשנה לפניו. נבקש מהתלמידים שבמהלך הקריאה יחלקו את המשנה ויתנו כותרת למשנה.
נקרא את המשנה בקול:
נבאר את הביטויים הבאים (הסבר זה הוא לפי שיטת הרמב"ם- יש דרך אחרת לפי רש"י ולא נעסוק בה). מומלץ לכתוב את הביאור על הלוח.
נבקש מן התלמידים למלא את שני הטורים הימניים בטבלה על פי הכללים שרשמנו על הלוח. לשם כך נורה לתלמידים לפתוח סידורים ולהשלים על פי הכתוב בסידור. (בכיתה שההשלמה העצמית קשה מדי, מומלץ להשלים יחד עם המורה על הלוח)
לאחר השלמת העמודות הימניות בטבלה נפנה יחד עם התלמידים לעמודה האחרונה ונחשוב איתם יחד, למה אסור לשנות ברכה זו.
לאחר שכל הטבלה מולאה, נחשוב יחד עם התלמידים:
לשם הקצנת השאלה נוסיף ונשאל את התלמידים-
לשם הבנה מעמיקה ונוספת של חשיבות הברכות ואי השינוי שלהן נספר לתלמידים את הסיפור התלמודי המופיע במסכת ברכות דף לג, עמוד ב, על שינוי בתפילה (הסיפור המובא כאן הוא שכתוב של הסיפור המקורי המופיע בגמרא בארמית):
לאחר הקריאה נבקש מן התלמידים לספר את הסיפור במילים שלהם (ניתן גם לבקש להציג אותו). אם יש צורך נבאר אותו במילים שלנו. נחשוב יחד עם התלמידים: